luni, 19 noiembrie 2012

Papusile din Padurea Muzicala -episodul al 2-lea






6 comentarii:

  1. Buna, Cristina!

    Cartile tale sunt minunate, le-am cumparat chiar atunci cand au aparut, i le-am citit de mai multe ori fetitei mele, al carei preferat, deocamadata, este Bach :). Clara are trei ani, si cu siguranta o sa reluam cititul lor. Probabil, prin intermediul Cameliei de la micatelierdecreatie vom reincepe chiar zilele acestea.

    Si la gradinita Montessori unde merge Clara saptamana aceasta se discuta despre muzica, asa ca ar fi o idee stralucita.

    In timp ce-ti scriam acest mesaj mi-a venit ideea ca le-ai putea face o vizita la gradinita, pentru a le povesti copiilor despre cartile tale. Daca esti interesata, te rog sa ma anunti pe tilda_ramona@yahoo.com. Cred ca si cei de la gradinita ar fi mai mult decat incantati.

    M-am gandit sa te intreb mai demult, nu te tenteaza sa scrii ceva si despre compozitorii romani? Sau despre pictori, sculptori, etc? Cred ca ceea ce ai realizat cu carticelele acestea la noi pe piata este extraordinar, stiu ca in alte limbi sunt carticele pentru copii dedicate artelor, in general, in timp ce in Romania esti, dupa parerea mea, cea mai interesanta aparitie! Nu pot sa descriu in cuvinte ce bucuroasa am fost cand am cumparat cartile tale, pe care le-am recomandat cu caldura, mai departe, prietenelor mele.

    Iti multumesc ca ai avut rabdarea sa ma citesti :)!

    Ramona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Ramona,

      Ma bucur tare mult ca muzica spiridusilor a ajuns la Clara ( intamplator, numele unui personaj din povestea lui Strauss).

      Multumesc pentru invitatia de a le vorbi copiilor despre Padurea Muzicala - vin cu cea mai mare placere! In perioada 4-10 martie e saptamana internationala a cartii, asa ca ar putea fi o perioada interesanta pentru a le prezenta copiilor o carte ( probabil mozart) si a le face un mic teatru de papusi.

      Cat despre ideea de a duce mai departe acest proiect, trebuie sa stii ca am scris deja o carte despre Paganini si pana in vara sper sa termin lucrul la Brahms, Gershwin si... Enescu. M-am gandit si la o serie de carti care i-ar apropia pe copii de stilul marilor pictori, asa cum ma tenteaza tot mai tare o lucrare de arta populara romaneasca pe intelesul copiilor.

      Sigur este ca la anul va aparea colectia completa de povesti muzicale ( 12 compozitori plus alte cateva carti speciale). Tot atunci vom lansa un site educativ ( impreuna cu cei doi ilustratori si cu buna noastra prietena camelia).

      Iti multumesc tare mult pentru incurajari. Pentru oameni daruiti ca tine si pentru copiii lor norocosi am scris aceste carti.

      povestea merge mai departe:)
      cristina

      Ștergere
  2. Ce vesti minunate, abia astept sa fie lansate noile carti si proiectul de care spuneati! Camelia este o mamica deosebita si are si un talent artistic deosebit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Andreea,

      Imi cer scuze pentru raspunsul atat de tardiv. Intre timp am pierdut si regasit cu ajutorul Cameliei, buna noastra prietena, parola blogului. Multumim de incurajari. Intr-adevar, Cami e nepretuita.

      Ștergere
  3. Buna ziua,
    se mai gasesc undeva aceste minunate carti? Am cautat pe toate site-urile editurii , in librarii si la chioscurile de ziare si nu mai sunt ....
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Dana!

      Abia acum vad comentariul tau. Cartile s-au epuizat, desi au fost publicate in 120.000 de exemplare ( 15.000 per fiecare carte). In viitorul apropiat vor fi reeditate, asa ca te tinem la curent :). Cu bine si rogu-te iarta-mi viteza de reactie.
      c

      Ștergere