joi, 24 aprilie 2014

Istoria spiridusilor muzicali la Europa FM

Într-o lume a copiilor tot mai dependenţi de tablete şi televizor, o scriitoare din România a bătut recordul de vânzări la cărţi pentru copii cu o colecţie al cărei personaj principal este muzica clasică.
Cristina Andone se numeşte scriitoarea care, în numai doi ani, a vândut peste 120 de mii de Poveşti muzicale. Ca să vă daţi seama ce înseamnă asta, vă spunem că tirajul reprezintă un sfert din tot ceea ce a publicat Mircea Cărtărescu, cel mai popular scriitor român contemporan, timp de 20 de ani, în România.
Anca Grădinaru a descoperit că istoria acestor cărți a început cu dorința de a oferi un altfel de acces la educație, o poartă prietenoasă către cultură. 

PS: Anca Gradinaru, dupa multi ani de televiziune, s-a hotarat sa se intoarca la prima ei dragoste, radio-ul. A revenit, firesc, in echipa care a consacrat-o ca om de media, Europa Fm. Primul ei interviu de "bun-gasit" a fost in...Padurea Muzicala. A fost o foarte agreabila intalnire, intr-o dupa-amiza de martie care mirosea deja a vara.  
Ii multumim Ancai pentru gratia cu care a stiut sa puna intrebari inteligente, pentru atitudinea relaxata si calda, pentru efortul de a transforma inregistrarea unei voci ...cu emotii intr-un reportaj profesionist, in care muzica vibreaza la fiecare pas.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu