O reţetă aprobată de ariciul Sebastian
2 foi de plăcintă
7 mere roşii
2 mere verzi
1 gutuie
o mână de nuci
scorţişoară
zahăr
ulei
În primul rând, trebuie să aveţi pregătite toate
ingredientele. Insist, toate. Pe o tavă nu mai mare de trei pătuţuri de arici,
se aşază foia de plăcintă, se unge cu puţin ulei (cel mai bine ar fi să
folosiţi o pană împrumutată de la o doamnă gâscă). Se aşterne o păturică de
mere rase, apoi un strat subţire de fulgi de gutuie. Presăraţi o mână de miez
de nucă, apoi aşezaţi cu grijă cea de-a doua foaie de plăcintă (ştiţi deja,
unsă cu puţintel ulei). Lăsaţi tava la cuptor 30 de minute. Presăraţi apoi
scorţişoara şi zahărul vanilat. Vă rog să îmi păstraţi şi mie o bucăţică!
Ariciul Sebastian
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu